2012. október 23.

Mire jó a Rechtsschutzversicherung?

Jó hosszú neve van, de hasznos biztosítás. Persze, tudom, már annyit kifizetünk ilyen-olyan címen, most még ez is?
Igen, szükséges.
Egyrészről sokszor kerülhetünk olyan helyzetbe, akár egy telefon előfizetés, vagy bármi olyan apró-cseprő üggyel kapcsolatban is, ahol jogi kérdések is felmerülhetnek.
Ezt otthon könnyebben tudjuk kezelni, hisz jobban ismerjük a törvényeket, vagy értelmezni tudjuk azokat. Itt azonban ha ügyvédet fogadunk, akkor számoljunk azzal, hogy a díjuk 250-300 frank/óra, (baromi lassan dolgoznak :D )
Ha ezt figyelembe vesszük, akkor nem is olyan drága az 200 frank a kockázatviselésre.

Másrészről, szaladgálhatunk ügyvéd után, beszerezhetünk ilyen-olyan papírokat, ami mind idő, és természetesen pénz.

Hogy miért írok most erről?

Jelen esetben, ( már többször esett szó a fűtésről), a lakás tulajdonos számlázási metódusával van problémám, és azzal, hogy még mindig nem kapcsolta be a fűtést. Miközben a hétvégére havazást jósolnak.

A tulaj megküldte az előző évi végelszámolást, és a számla kiesett a kezemből, mert gyakorlatilag több mint egy havi bérleti díjat tartalmazott.
Átnéztem A-tól Z-ig és több furcsaságot is véltem felfedezni.

Ahogy írtam, nem értek a svájci törvényekhez, megkérdeztem több helyit is, mi a véleményük. Ők is ráncolták a szemöldöküket.

Természetesen itt sem kerülöm meg a szolgálati utat, írásban jeleztem a problémáimat, és amennyiben nem jutunk közös nevezőre, úgy  nem állok le "szájkaratézni" az illetékessel, hanem megküldöm az ügyet a biztosítónak kivizsgálásra.
Csupán annyi a tennivaló, hogy a keletkezett iratanyagokat elküldjük, és a választott társaság jogászai majd megállapítást tesznek.
Amennyiben valós a vélelmezett elszámolási hiba, úgy átveszik annak intézését is. Természetesen cél a peren kívüli megállapodás, ha azonban ez elmarad, akkor a bíróságon is képviselnek bennünket.

Szerintem megéri...

2 megjegyzés: