2016. március 28.

Már megint mi?

Szokásomhoz híven, minden reggel "átlapozom" az online sajtót, hátha találok valami érdekeset.
Ma is így tettem,  egy cikk címében látom, hogy UNGARN.
Elolvastam.
Jobb lett volna, ha nem teszem.
Picit felhúztam magam, mert véleményem szerint általánosításokkal van tele, és kár lenne egy dolog alapján ítélkezni. Továbbá emiatt nem ajánlani, vagy veszélyesnek tekinteni egy országot.

Van egy nemzetközi cég, ami üzleti biztosításokkal foglalkozik, ezen belül igen széles a tevékenységük. Svájcban például a cégek 80 %-a tartozik a tagjaik közé.

A cikkben az egyik képviselőjük nyilatkozik. Jó hírként megemlíti, hogy egyre több azoknak a nőknek a száma, akik üzleti célból utaznak a világban. Ugyanakkor statisztikailag bizonyított, hogy a nőket többször éri atrocitás, mint a férfiakat. Ennek elkerülése érdekében kéri (jó kis reklám), hogy utazás előtt vegyék fel a kapcsolatot a céggel és érdeklődjenek a biztonsági kockázatokról.

Ezek után jön a feketeleves. Budapestet és Mexikót egy kalap alá véve említi meg, hogy itt a legnagyobb esélye annak, hogy valakinek valamilyen kábítószert kevernek az italába, majd esetlegesen megerőszakolják, kirabolják. (csókoltatom a cikk íróját!)
Hát, na!
Azért ezzel baromira nem értek egyet.
Hogy ezt milyen adatok alapján fogalmazták meg, nem tudom.
Azt sem állítom, hogy nincs ilyen, hisz én is olvasok hazai híreket, látom, hogy -sajnos- van.
De!
1./ Kötve hiszem, hogy egy komoly üzletasszony egy romkocsmában tölti el az estét. Nehezen tudom elképzelni, hogy valamelyik szálloda bárjában ez előfordulhat.
2./ Egy nő (pláne, ha üzletasszony) viselkedjen ahhoz mérten, nem pedig úgy, mint egy prosti.

A cikk persze rögön tanácsot is ad, hogyan lehet ezt elkerülni: maga töltse ki az italát és soha ne tévessze szem elől.
A legjobb megoldás az lenne, ha csoportosan mennének bulizni.
Khm...

A következőkben még Kirgizisztán, Üzbegisztán, Azerbajdzsán és India is szerepel, mint kiemelt kockázatú ország. Itt a nem megfelelő öltözéket említi meg. Tanácsként pedig azt ajánlja, hogy legyen a csomagban olyan ruha, ami ápol és eltakar.
Megemlít még néhány ortodox országot, ahol tabu, hogy a nő nyújtson kezet.
Végezetül ad néhány tanácsot, miszerint minden hölgy legyen mindig határozott, tudja, hogy hova megy, és a fellépése is legyen magabiztos.
Hát, nem tudom.
Egy üzleti célból utazóról feltételezem, hogy informálódik az adott országról, szokásokról és annak megfelelően viselkedik ott.
Rosszul gondolom?

Eredeti cikk ITT:

Ez pedig a szervezet által készített "veszélyességi" térkép. Akit bővebben érdekel, ITT  találhat bővebb információt.




2 megjegyzés:

  1. Szia,

    A romkocsmak kb. Kuriozumok, es sokan latogatjak meg a legfelsobb szinteken is szerintem. Nyilvan a topmanagerek nem, de kozepvezeto siman elmegy a ceges vagy sajat kontora.

    Azert itt budapesten nem ilyen rossz a helyzet. Sokkal jobb mint mondjuk mas nagyobb varosban. Romahoz kepest tuti. De azert ez nagyon rossz reklam nekunk.

    Pecsett volt eg nemet ittanulo gyogyszeresz lany ismerosom. Ugye ott pecsen minden szep es jo volt meg a migranshelyzet kozepette is, amikor szegenyek itt voltak meg a keletinel... A nemet lapokban es a facebookon mentek a furcsabbnal furcsabb cikkek, hogy nacik a magyarok es verik meg kinozzak a menekulteket stb. Nyilvan nem volt igaz teljesen, vagyis tul nagy altalanositas volt. Ebben a felevben a lany visszament Nemetorszagba, es az ismerosei olyanokat irtak facebookon neki, hogy: ,, de jo, hogy kijottel abbol a fertobol! De jo, hogy eljottel a sok nacitol meg orban karmai kozul... Nem esett annyira jol. Vicces...


    Udv.:
    Mernok_ur

    VálaszTörlés
  2. Hát ez itthon is így van ez nem egyedi jelenség... mindenkinek van ugye egy ismerőse aki már szembesült ezzel meg azzal és lehet okosságokat és elméleteket gyártani aminek köze sincs a valósághoz... miért tennék ezt másképpen a németek vagy akárki... akinek még kevesebb valós és annál több vélt infoja van...

    VálaszTörlés