2016. március 10.

Valaki zárja már el a csapot...

... amiből a trágya folyik a nyakunkba!

Úgy tűnik, hogy már-már év eleji sajátosság, hogy összejönnek a dolgok. Nem baj, nézzük úgy, hogy a pohár félig tele van, legalább előbb túlleszünk rajta és az év további része csupa móka és kacagás lesz (kizárt).
:)


Egy évvel ezelőtt írtam arról, hogy elromlott a gyerekem autója, majd a szerviz nem vette figyelembe, hogy van garancia az autón, ezért a teljes javítási költséget kiszámlázta. Az összeget kifizettem, de aztán rájöttem, hogy nem kerek valami, ezért azt megkifogásoltuk, leleveleztük a garanciát nyújtó céggel stb. Amikor zsebünkben volt a válasz, hogy rosszul számláztak, ismét megkerestük őket, hogy szíveskedjenek visszafizetni azt az 1054,- frankot, amivel túlszámláztak. Válasz semmi. Nem vagyok egy türelmetlen típus (nem is értem nagyon rá), vártam. Aztán írtam egy fizetési emlékeztetőt. Semmi. Megint eltelt egy kis idő, írtam egy fizetési felszólítást. Erre végre érkezett válasz.
Megküldték a javított számlát, amiben már szemmel látható volt, hogy az 1054.- frank nem minket illet.
Hogy rendben legyen a vérnyomásom, beletettek egy csekket, hogy be tudjam fizetni a fennmaradó, engem terhelő költséget.
Szerinted?
Csak azt nem értem,  nem tűnt fel, hogy a könyvelésük nem egyezik? Ha nekem jön egy felszólítás, az az első, hogy megnézem a könyvelést. Ráadásul, azóta szerintem a garanciát vállaló cég is fizetett nekik. Szóval, jelen állás szerint 1054, - frank pluszban vannak.
Ok, újabb levél, ebben leírom (a gyengébbek kedvéért) ismét, hogy már egy éve kifizettem és nem én tartozom, hanem ők.
Azt is megemlítettem, hogy elfogyott a türelmem, ha nem küldik a pénzt, akkor megyek a bíróságra. Bocs....
.
.
.


Szintén egy éves sztori, hogy még mindig nem kaptuk vissza a kauciót az előző bérleményből, sőt mi lettünk "Betreugungolva". Szép...
Ugye, több levélben kértük, hogy szíveskedjen visszafizetni az összeget, a lakást kifestve, kitakarítva átadtuk. Mindig talált valami kifogást. Először bepróbált, hogy neki nem felel meg a festés, meg a takarítás. Erre megírtuk, hogy ezzel nem tudunk mit kezdeni, hisz átvette. Utána jött azzal, hogy bontsuk el a kerti tavakat, amiket az előző bérlő épített.
Még az ősszel küldött egy számlát, amiben olyan tételeket sorol fel, amik nem felelnek meg a valóságnak, illetve semmi nem támasztja alá azokat. Persze, ezt is megkifogásoltuk. Ki az a hülye, aki kifizet valamit bemondásra?
Egy példa: tavi halak elszállítása az ország másik végébe 750.- frank. De erről sehol egy számla, szállítólevél, akármi. Megjegyzem, a tóban nem voltak halak. :)
Egy tételt elismertünk (zár cseréje), de a többit nem. Erre a barom elment a hivatalhoz és bejelentette a tartozást. Ráadásul mindkettőnket betámadott, ugyanazon összeggel.
Még jó, hogy van jogi biztosításunk...
.
.
.

A gyerekem "B" tip. engedélye lejárt. A hivatalos itiner szerint, a lejárat előtt egy hónappal kell elindítani a hosszabbítási eljárást, amire felhívást is kapott.
Jó polgárhoz illően, a lejárat előtt egy hónappal, 2015. december 7-én leadta a papírját.
Ma milyen napot is írunk? Igen, március 7 is elmúlt, és engedély sehol. Az barátok közt is három hónap. Az önkormányzatnál nem tudnak semmit. Ok tudom, hogy Isten malmai lassan örülnek... de ennyire? Ez nincs rendben. Gyakorlatilag semmilyen ügyet nem tud intézni. Tudom, otthon sem egyszerű a hivatali ügyinztézés, de nem tart több, mint három hónapig egy személyi cseréje.
:(
.
.
.

Hogy a kisebbik gyermek se maradjon ki a jóból, megkapta a közlekedési szabálysértés "díjazását".
2 ezer (!) frank a bírság.  Remek...

Hát, dióhéjban így kezdtük az évet.
:)
Viszont a ház még mindig jó...
:)


7 megjegyzés:

  1. Óóó, ha egyszer valami "mellémegy", akkor aztán rendesen. Lassan fél éve lakunk a házban, de még nincs beltéri ajtónk.:D Egy sem. Tavaly június végén rendeltük meg interneten, sikerült beválasztanunk egy olyan dekort, ami nem alapkivitel, oké, tudomásul vettük, hogy a szállítási határidö kb. 6 hét. Persze az "egyedi" gyártás miatt elöre ki kellett fizetni a teljes (!) árat. Úgy a hatodik héten óvatosan érdeklödtem, hogy mégis mikorra számolhatunk a cuccal. Jaj, hát a dekorfólia most éppen hiánycikk egész Európában (WTF?), talán szeptemberre meglesz... Kérdésemre, hogy talán egy rövid mailt erröl a tényröl megérdemeltem volna, nemigen tudtak értelmesen válaszolni..Nem cifrázom, másik három ürüggyel eljutottunk odáig, hogy február közepén sem volt még ajtónk. (Közben volt olyan, hogy a visszaigazolt szállítás reggelén kaptunk hírt az újabb késésröl...) Ekkor elszakadt a cérna, rendelés sztornózva, kérem vissza a pénzt. Sajnálkozás, nyafogás, de utalják máris. Egy hét múlva hívom öket, hol a pénz? Jaj, hát adjam már meg a számlaszámom, mert "nem tudják, hova utaljanak". Grrrr, üvöltve közlöm, hogy vazze nézd meg honnan jött a pénz, és oda utald vissza... Ja, akkor jó, utaljuk... Két hétre rá kaptam meg.
    Közben találtam egy másik gyártót, kis családi cég, netes honlap óvodás szinten, kommunikáció még faxon meg telefonon, rendelés/visszaigazolás postán, stb. Leboltoltunk mindent, kérdezem, hogy akkor a fizetés hogy legyen. Válasz: leszállítás után küldik a számlát, oszt majd kifizetem. De elöleg, vagy izé, hát náluk is egyedi gyártású... Válasz: "Uram, ez a mi rizikónk..." Hát így is lehet. És a kis manufaktúrában legyártott 1500 eurónyi cucc, mindösszesen 20 euróval drágább, mint a nagy netes nagyarc cégnél.
    Ha minden igaz, húsvétkor már nem függöny mögött kell dolgunkat intézni a WC-n és a hálóból is ki tudjuk zárni a macskákat éjszakára.... :-)

    VálaszTörlés
  2. Bizony, vannak itt is sztorik azért, még ha nem is ez az általános.... :)
    By the way, a lányod "aprócska" büntije a múltkori sztori a jogsibevonással, vagy ismét ügyes volt a lelkem??

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez még a múltkori. Hogy ne feledje hamar, ezért a jogsival együtt jött a számla.

      Törlés
  3. Isten malmai...
    Lányom 1,5 éves gyermekével augusztusban "kalandvágyból" hazaköltözött külhonból. Azóta megy a passzolgatás az alanyi jogon járó családi pótlékkal illetve a gyes-el. Egy buznyák nem sok annyit sem kapott azóta sem, csupán 1,5-2 havonta egy levelet, hogy mi mindent pótoljon és különben is írja meg, eddig mennyit kapott. Mi van???? Viszont fizeti a tb-t, holott azt sem kellene. Egy mailre a válasz 6-8 hét. A postagalambok is gyorsabbak voltak. Az újabb felkérésre most adtuk fel a csomagnak is beillő papírokat, másolatok másolatait. Most várakozás van.
    Vajon kinek mikor szakad el a cérna?
    szép napot: Mariann

    VálaszTörlés
  4. Jaj, én az ilyenektől falra tudok mászni. Úgy tűnik mindenhol ez van. És Svici, olyat nem lehet hogy akikről kiderül hogy jogtalanul kekeckedtek akkor ők is kapjanak egy farbarúgást mondjuk pénzbüntetés formájában? Netán ti megkapnátok azt a pénzt mint kárpótlást? Mocskos egy népség, nem csodálom ha időnként valakinek eldurran az agya aztán erővel oldja meg

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Eddig még hallottam róla...
      :(
      Sajnos, itt is sportot akarnak csinálni a lehúzásból. Sok külföldi nem ismeri a jogait, vagy nem meri kinyitni a száját, inkább benyeli.
      Sok kicsi, sokra megy alapon, a svájci meg gazdagszik.

      Törlés