2010. július 30.

Kis ízelítő a munkákból



Nem szép dolog, hogy más tollával ékeskedek, mert ezt a páromnak kéne írnia, de mivel ő ezt nem teszi, így én leszek a hírvivő.

Annak ellenére, hogy már folyamatosan dolgozott, volt megrendelése, azért folyamatosan kutakodtunk más lehetőségek után is.
Véletlenül ráakadtunk egy olyan oldalra, ahol különböző építőipari munkákra lehet pályázni.
Az oldal úgy működik, hogy Hans kitalálja, hogy fel szeretné újítani a szobáját, és feltesz két ajánlatot,  hogy : van egy 25 nm-es szobám, amit festeni kellene és a régi parketta helyett lenne szüksége újra.
Ekkor ez az ajánlat kimegy a regisztrált felhasználóknak, akik ajánlatot adhatnak. Ha Hans megkapta a festő és a burkoló ajánlatokat, akkor választhat magának. A hirdetés az ő részéről ingyenes  A vállalkozók fizetnek éves díjat.
A rendszer nem rossz, bár én fejlesztenék rajta pár dolgot. Pl .nincs a megrendelőnek semmilyen visszajelzési kötelezettsége, és ilyen apróságok.

Mi is bejelentkeztünk erre az oldalra.
Bár a párom szakmája sem nem festő, sem nem burkoló, de otthon már látott festéket és parkettát is, amikor a lakásainkat újítottuk fel. Így nem volt túlságosan megijedve.
Azért ha valaki nem "fakezű" sok mindent meg tud csinálni. :)

Hogy képben legyünk az árakkal, mi is adtunk fel egy kamu hirdetést, így már be tudtuk lőni az árakat.
Igazából arra jutottunk, hogy a burkolás az, amivel érdemes foglalkozni, mert itt mindenki fest, az árak elég alacsonyan vannak. (mondjuk a minőség is). Egy festő ismerős mondása: mindenki festőnek születik, csak van aki egy picit tovább tanulja. A sok olasz bevándorló és a menekült yugok általában festők.

Történt egyszer, hogy az ajánlatunk felkeltette figyelmét egy megrendelőnek. Az ajánlatot személyes megbeszélés követte, majd szerződés.
Gyakorlatilag egy új építésű ház hideg burkolását kellett elvégezni 3 szinten.

Az egyetlen nehézséget a lépcső burkolása jelentette, így kedvesem gyorstalpaló tanfolyamot végzett az interneten. :)

A szomszédban egy svájci gelernt (képzett) burkoló dolgozott, el volt ájulva a párom munkájától, hogy mennyire szép.
Mi lett volna, ha ő is ezt tanulja?
De beszéljenek helyettem a képek!










5 megjegyzés: