2012. november 12.

A trollok támadása

Érdekes jelenség a trollok egyre szélesebb körben való megjelenése, az internet terjedésével egyenes arányban nő a számuk.
Miért?
Sokan a webes felületeken élik ki magukat, itt tör ki belőlük az elnyomott frusztráció, itt vágnak vissza vélt, vagy valós kisebbségi érzésük miatt.
Tehetik ezt személyiség és arc nélkül. Ó, hát persze, így könnyű.

Ezzel azonban megmérgezik sok "normális" ember társalgását.
Szerényen, legtöbbjüknek javasolnék egy orvosi konzultációt inkább.

Mikor elindult a Határátkelő, néhány hónap alatt egy jó kis társaság kovácsolódott össze. Napi szinten vitattunk meg a felmerült kérdéseket egy-egy poszt alapján, győzködtük egymást a magunk igazáról. Értelmes eszmecsere volt, személyeskedés, paraszt beszólogatás nélkül.

Sajnos, az oldal  költözése után minden megváltozott, a kommenteket ellepték a trollok, és amolyan nyuszikás történetté vált az egész. Tök mindegy miről szólt az írás, a lényeg, hogy ha van sapka, ha nincs, jól lefikázzuk az írást, egymást.

Sokan azt mondják ezt nem kell felvenni, ez századunk kommunikációjának része.
Lehet begyöpösödtem, de én ezt nem akarom elfogadni, pláne annak tudatában, hogy vannak olyan helyek, ahol ennek nem engednek teret.

Hogy miért jutott eszembe a téma?

Eléggé széleskörű az érdeklődési köröm, sokféle oldalt látogatok, és olvasok. Azt azonban soha nem gondoltam volna, hogy egy receptoldalt is ellepnek a trollok.
Minap az egyik legfelkapottabb oldalon találtam egy érdekes ételt,  ami nagyon megtetszett.

Általában nem csak a receptet olvasom el, hanem a megjegyzéseket is, mert sok esetben okos tanácsokat, tapasztalatokat lehet szerezni.

Néhány hozzászólás után azonban megjelent troll bácsi vagy troll néni, és laza visszakézből pofán vágta a recepttulajdonost egy jól sikerült beszólással.
Mi a bánatnak?
Noormáális?

6 megjegyzés:

  1. Ha tudnad, hogy en az otthoni melombol kifolyolag hany elmebeteggel talalkoztam az elmult 15 evben, akkor nem csodalkoznal azon, hogy ennek a tobbszorose van jelen virtualis alarc moge bujva. Minden sertes nelkul allitom, hogy a magyar emberek egyre betegebbek.

    VálaszTörlés
  2. Sajnos a Határátkelőt tönkretették a trollok, mióta költözött csak néha-néha nézek be oda.
    Viszont hiányzik a régi!
    Egy receptoldalon is vannak olyanok, akik ott élik ki a perverziójukat?...ez már tragikus!

    VálaszTörlés
  3. Én sem nézem már mindennap, mert inkább egy olyan hely lett, ahová írhatsz bármit, úgyis lesz egy okosabb, aki mindig mindent jobban tud nálad és majd ő osztja neked az észt...igaza van Eddienek, sajnos egyre betegebbek az emberek...:(

    VálaszTörlés
  4. Ezt a cikket akár én is írhattam volna. :-)
    Talán ha hetente benézek, de a kommenteket már nem olvasom!

    VálaszTörlés
  5. Azt hiszem, hogy ez passzol ide...
    http://eddieblog.blog.com/2012/11/20/1984/

    VálaszTörlés
  6. Engem mint olvasót ugyanígy akkor vesztett el mikor átmentek a blog.hu-ra. Az egy trollmágnes.

    VálaszTörlés