2013. március 3.

Megkezdődött...

... a költözés projekt.
Kicsit korainak tűnhet, ezért alább részletezem.

Összeszámoltam, az elmúlt 18 év alatt ez lesz a 9. költözésem, így nem mondható el hogy gyakorlatlan lennék a témában. Volt, ahol egy hónapot, és volt ahol éveket laktam.
Ez a mostani picit megfogott. Lehet, már a korral jár ez is.

Mindenesetre komoly terv készült, hogy időre elkészüljünk mindkét lakással.
A "plan" a következő:
- március első hétvége: bútorok szétszedése. Sajnos a jelenlegi bútoraink legnagyobb része alkalmatlan az új házba, magasak. Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy két hálószobabútort, egy gardróbszekrényt, a nappalit és az ebédlőgarnitúrát kell szétszedni. Utóbbi nem magas, csak le szeretném cserélni. :)
Gyakorlatilag csak az egyik háló marad meg, és jön velünk.

- március 2. hete: festés megkezdése a régi lakásban. Pedig nagyon jók voltak a régi színek, de most vissza kell állítani az eredeti állapotra. Minden tök fehér lesz.

- március 2. hétvége: bútorok Magyarországra szállítása: Jó kis túra lesz ismét, péntek délutáni indulással, és vasárnapi érkezéssel.

- március 23.-án kapunk kulcsot a házhoz. Azt is ki kell festeni, és takarítani. Jó alaposan, hisz állatok is voltak. Így be kell még szereznem a festéken kívül mindenfajta tisztító-, és fertőtlenítő vegyszert. Majd meglátogatom otthon a madaras Tescot (Auchan), nekik volt egy rendkívül jó és olcsó anyaguk. Valami no name cucc, de nagyfokú hatékonysággal. Remélem még létezik.
A színek még sincsenek eldöntve, a napokban konszenzusra kell jutni ebben a kérdésben is. A festésre és takarításra van ca. 4 napunk. A költözés már nem lesz probléma, azt néhány óra alatt lezavarjuk.

- régi lakás takarítása, és átadása a hónap végén. Erre még nincs meg a pontos dátum, mert tulaj ismét el akarja játszani a "na, ki a kemény" epizódot. Ez már korábban sem jött be. No, mindegy. Ő dolga, legfeljebb ismét bekerül egy sztori erejéig a blogba.

A feladat nem egyszerű, de nem is megoldhatatlan.
Ha szorosan ragaszkodunk a tervhez, akkor minden bizonnyal tartható lesz.

Tegnap sikerült a bútorokat szétszedni, és az összes bennük lévő holmit lecsomagolni. A ruhák, a porcelánok, könyvek és egyéb kacatok  az üres gardróbban zsákokban és dobozokban várják a nagy utazást.

Időközben persze megy a vásárolgatás is, hisz gyakorlatilag bútor nélkül maradtunk.
Ez is egy érdekes kihívás. Ebédlőnk már van, az most a garázsban várja jobb sorsát, illetve az egyik háló bútorát a jövő héten szállítják.
Időközben otthon megvettem az új kandallót, mert ami eredetileg a házhoz tartozott, azt a jelenlegi bérlő elviszi, Jobb is, mert nem az én ízlésemet képviselte.

Itt tartunk most...
Folyt. köv.


2 megjegyzés:

  1. Drukkolok!
    Bármilyen rutinos vagy, azért egy költözés mindig nehéz...de utána mindig jobb-feltéve, ha jobb helyre költözöl...ti pedig, ahogyan kivettem, jobb helyre fogsz...:)

    VálaszTörlés