2015. október 29.

Fizess, ha kedves az életed!

Legszívesebben ezt mondanám.
Rég adtam hírt aktuális problémáinkról (nincs, de van),  még mindig nincs vége a pénzbehajtásnak. Isten malmai lassan őrölnek - itt is.
Szerencsére, a nagyobb összegeket már megkaptuk, és sokan lehet, hogy csak legyintenének pár ezer frank bukta miatt, de engem nem ilyen fából faragtak.
Nem szeretem az átverést.
Mivel a két ellenérdekelt fél a füle botját sem mozdította ezidáig, így nem marad más lehetőség, mint a végrehajtás kérése.

Az első, a már rég eladott autó garanciális javításának költsége, egészen pontosan 1 054.- frank.
Miután kiderült, hogy jogtalanul állították ki a számlát, megreklamáltuk. Ám, azóta sem érkezett meg a pénz.

A második (nem fogod kitalálni), a kaució. Igen, március óta húzódik az ügy. Legutóbbi felszólításunk alkalmával azzal próbálkozott a féreg, hogy a tavat az új bérlő elbontotta, és majd ha ő megküldi a számlát, mi kifizetjük, akkor küldi vissza a pénzt. Egyébként 2 000.- frankról beszélünk.
Ja, egyébként az egész hazugság, mert a tó nincs is elbontva.

Szóval, nem hagytak más választást, mint a jogi út.
:(

Egyszer, amikor még csikó éveinket töltöttük itt, azt mondta valaki, hogy itt minden számlát ki kell fizeti, mert az biztosan jogos.
Hát egy jó nagy lófütyit.
Sőt!

Sokkal jobban meg kell nézni, mert sok helyi arra játszik, hogy
- külföldi vagy, nem ismered a jogaid,
- külföldi vagy, behúzod füled-farkad.

Ne hunyászkodj meg, ha biztos vagy abban, hogy igazad van, tarts ki mellette!
Uff.
:)



2 megjegyzés:

  1. Minden pénz számít. Ami jár az jár. Meg kell szerezni. Pár ezer frankot nem lehet csak úgy elhagyni, igazad van!

    VálaszTörlés
  2. Én ezen nem csodálkozok, ha az állami hivatalban is szemrebbenés nélkül fals információt kapsz és becsapnak, de ezt itt nem boncolgatom tovább, mert ebben a szép országban a falnak is füle van.
    Nem véletlenül nincsenek csokorba szedve az információk, amikre egy idejövő munkavállalónak okvetlen szüksége van. Az embereket még sok-sok év után is érik meglepetések. Azért engednek be, hogy csináld meg a melót, amire nekik nincs kapacitásuk és fizess szépen mindent, amit kirónak rád meg a fogyasztásoddal garantálj jó életet a szolgáltatókat.

    VálaszTörlés