2016. május 25.

Egy romantikus vacsora?

Nagy valószínűséggel erre a kérdésre mindenki igennel válaszolna.
Nincs annál jobb, ha életünk párjával néha elvonulhatunk egy csendes estére. Ízlések és pofonok, van aki egy kockásterítős kiskocsmát, ki egy hegyi vendéglőt, van aki egy Michelin csillagos, fényűző éttermet tekint romantikusnak.
Mindenki megtalálja a magának valót.
Most a Svájcban élőknek találtam néhány lehetőséget egy magazinban, ötletként.

1./ Egy szőlőskertben található az első ajánlott étterem, kilátással a Zürichi-tóra és a Herrlibergre. Az étterem arra is biztosít lehetőséget, hogy elvonultan, egy privát szobában vacsorázzon egy pár.
Az étterem oldala ITT található.
A Buech (Zürich) étteremben klasszikus osztrák ételeket szolgálnak fel.


Bild: Courtesy of Restaurant Buech


2./ Egy szálloda alatt, egy borospincében van a következő ajánlat, mely Luzernben található. Az étel naponta változik, svájci és olasz menüvel állnak a látogatók rendelkezésére.
Bővebb információ ITT:

Bild: grottino1313.ch
3./ A Napoli étterem Züricben már annyira giccses, hogy ettől szép. Nevéhez méltóan, olasz ételek kerülnek felszolgálásra.
A cég oldala ITT látható.

Bild: Courtesy of Restaurant Napoli

4./ Kihagyhatatlan lehetőség elmenni a Gondolezza étterembe, ami egy felvonóból lett átalakítva St. Moritz közelében, a hegyekben. Az ételek tekintetében semmi extra, svájci fondü és raclette, de az élmény garantált. Figyelem: csak szezonálisan van nyitva. A nyári szezon június 14-től indul.
Az étteremről bővebben ITT:

Bild: Courtesy of Hotel Walther


5./ Ha valaki nem kedveli a nagy és puccos helyeket, akkor legjobb, ha egy Lausanne-i éttermet választ, a L'Eléphant Blanc-ot.
Már-már annyira jelentéktelennek tűnik, hogy szinte észre sem venni. Ugyanakkor hiba lenne kihagyni kínálatát.
Oldalukat EZEN a linken találod.


Bild: timeout.com


6./ Ismét vissza Zürichbe. Ha valaki kedveli az óvárosi hangulatot, nem szabad kihagyni ezt az éttermet. Igazi kulináris élvezet, fantasztikus borokkal. Annyit érdemes megjegyezni, hogy jól feltöltött bankkártyával érdemes meglátogatni ezt a helyet.
Weboldaluk ITT olvasható.

Bild: Courtesy of Restaurant Isebähnl

7./ Igazi svájci hütte Zürichben.
Érdemes jó előre lefoglalni, mert csak vasárnap és munkaszüneti napokon van nyitva. Csak svájci specialitásokkal tudnak szolgálni. Megközelítése kizárólag gyalog!
Oldaluk ITT:

Bild: zvg

8./ Ha valaki a Dzsungel könyvében szeretné érezni magát, akkor meg kell látogassa a Mahoi éttermet. Trópusi növények, egzotikus környezet, ázsiai ételek. Ezt kínálja az étterem Wolhusenben.
Az étterem oldala EZEN az oldalon van.

Bild: zvg


9./ Nem maradhat ki a falusi egyszerűség sem. Ha ez az igény, akkor a Barmelhof fogadóba kell elmenni. A hely annyira egyszerű, hogy még weboldala sincs. Magukról is azt tartják, hogy egy jó étteremnek nem kell reklám (ezzel azért vitatkoznék). Ettől eltekintve, sokak kedvence.
Itt található:
Barmelhofstrasse 49
5015 Erlinsbach SO
062 844 22 71


Bild: panoramio.com

10./ Egy érdekes kezdeményezés, ahol keveredik a keleti kultúra a nyugattal. A berni Kung Fu étteremben hamburger különlegességek fogyaszthatók.

Bild: Joelle Lehmann

Persze, kinek a pap, kinek a papné...
Mint kiderül a cikk végén sok kommentelő is megosztotta, hogy neki melyik étterem a kedvence.
Eredeti cikk INNEN.

Ha van kedvetek, írjátok meg, hogy nektek hol van, melyik a kedvencetek (országtól függetlenül).
:)

3 megjegyzés:

  1. Ez a Buech, Herrlibergen már 40 éve is egy remek hely volt. Különösen ajánlott egy meleg nyári estén, amikor kint lehet ülni. 2 személy SFr. 100-ból nemigen jön ki, no de ez Svájc!:-)

    VálaszTörlés
  2. A Gondolezza étterem egész pontosan Pontresinaban talälhato, a Hotel Waltherhez tartozik, s annak a parkjäban van felällitva. Hangulatos. Érdemes - legaläbb is télen - jo elöre helyet rezervälni!

    VálaszTörlés
  3. Az etlep alapjan az Isebahnli egy nagyo. Nekem ebbol a felsorolasbol egyertelmuen ok tetszenek a legjobban. A Mahoi egy tularazott es tulertekelt helynek tunik, nem veszem fel a ki kell probalni listamra. A Feher elefant elmegy, de semmi extra nincs az etlepon es szotarral kell menni, mert csak francia nyelven erheto el. Az olasz etterem nem rossz, de en nem vagyok annyira oda a menutol, ugy altalaban az olasz etelekert nem kifejezetten rajongok egyebkent. A hutte meg a masik nyilvan elmegy, ha az ember turazik, barangol, ezeket nem ertem miert vannak ittA az azsiai hamburgerezonek meg nincs linkje, de az eredeti cikkben megtalalva el is ment a kedvem, jackie chan vagy ki hadonaszik a monitoromon, plusz ugye hamburgert arulnak, ha jol ertem, szoval biztosan nem megyek ide. A borospincenek nincs etlapja fenn vagy csak en nem talaltam, de nem hozta meg a kedvemet az a hely sem. A Buechbe beulnek a kilatas miatt, de a menu nem villanyozott fel. Egyebkent Svajcban csak marhat esznek az emberek, ha etterembe mennek? Az etlapok alapjan nekem ez jott le.

    VálaszTörlés