2016. június 9.

Piros riasztás

Tegnap a meteorológiai szolgálat piros riasztást adott ki. Ezek szerint óriási viharzóna közelít széllel, jéggel és hatalmas esővel.
Reggel, kinézve az ablakon nem tűnt fel semmi. Csak a szokásos. Esik. Mindig esik. Nem is tudom minek vettem hintaágyat a kertbe, mert még nem sok alkalmam volt benne ücsörögni.
Így indultam a napnak.
Aztán alig beértem Badenba is kiszálltam a kocsiból, nyakamba szakadt az ég. Ömleni kezdett. Hiába volt nálam esernyő, nem sokat használt, mindenhonnan dőlt a víz. A nadrágom térdig úszott. Azt hiszem gumicsizmát és esőkabátot kellett volna venni.
:)
Az elázás annyiszor ismétlődött meg, ahányszor kimentem a házból.
Estére egy ázott veréb is jobban nézett ki, mint én...
Nem volt egyszerű hazajutni sem. Volt ahol 20 cm magasan állt a víz az úton. Volt olyan út, ahol annyira rossz volt a helyzet, hogy inkább lezárták.
Gyakorlatilag Moszkva érintésével értem haza.
:)

Fotózni nem sikerült, mert örültem, hogy az esernyőbe tudtam kapaszkodni. Részben ezért, részben a hitelességért, inkább egy cikk, amiben nagyon sok jó kép és videó van.
Fotók ITT:

3 megjegyzés:

  1. Azert ez mar igy eleg durvanak nez ki, nem tudom ki irta rosszul a programot a matrixban erre a nyarra, par napja Hamburgban tornado, nalatok meg ez.. Meg azt sem mondhatom, hogy vegigmegy Europan a vihar, mert hetek ota pusztit valahol a tersegben. Remelem a helyzet azota csendesedett! Vio

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, most egy napra akár 25 fok is van. Hétvégére megint eső. :(
      Vettem egy napágyat, de minek...

      Törlés
    2. Tedd be a kocsiba, ha errefele jartok :) Vio

      Törlés