2016. július 12.

Bunkók

Hogy a balansz megmaradjon, egy eset innen, egy meg onnan.
Még a '90-es végén vásároltunk egy telket. A dolog szépséghibája annyi volt, hogy a közutat egy másfél méter mély, és vagy 5 méter széles árok választotta el tőle.
Így az építkezést azzal kellett kezdeni, hogy egy bejárót építünk. Így is lett. Mivel akkoriban több telket is parcelláztak, néhány az utcában lakó megkérdezte, hogy amíg az ő bejárójuk elkészül használhatják-e azt. Hát persze, nem kértünk hídpénzt.
:D
Történt egyszer, hogy megyünk körülnézni, tervezgetni és látjuk, hogy egy csomó építőanyag van a telken.
Hát ez meg mi? Néztünk egymásra. Nem vettünk semmit. Aztán mondja valaki, hogy a szomszédunk pakolt oda.
Khm...
Nem kellett volna megkérdezni, hogy használhatja-e, furikázhat-e a mi bejárónkon?
Mindegy, ne legyünk bunkók. Hagytuk.
Legközelebb arra mentünk ki, hogy a betonmixer épp a mi telkünkön öblít, mossa ki a maradék betont.
Na, itt volt elég. Ekkor szóltunk, hogy másnap kerítjük a telket, vagy elviszi azonnal a cuccait, vagy onnantól kezdve az a miénk.
Még ő volt felháborodva.
A béke kedvéért másnap lekerítettünk.
Az eset után nem köszöntek és mi sem erőltettük. Én elkereszteltem őket bunkóéknak, azóta sem tudom, hogy hívták őket.
:)
Nem volt gond, mert nem sokat láttuk egymást, mi egy két méter magas sövényt telepítettünk.
Mondjuk később is voltak kisebb-nagyobb problémák, éjféli flexelés vagy a kölykök azzal szórakoztak, hogy üvegeket dobáltak át...
Mondjuk úgy, jó szomszédi iszony volt.
:D
.
.
.
A múlt héten elég esős időjárás volt, a talaj is meglehetősen vizes volt.
Egy nap erre értem haza.
:(




A házunk mögött már nincs utca, egy marha nagy rét van, amit a helyi paraszt szokott kaszálni. Hogy miért érezte azt, hogy a mi telkünkön kell forgolódnia, nem értem. Ráadásul két helyen is.
Persze, a talaj jól benyomódott. Úgy is maradt.
Igaz, a gyepet nem mi telepítettük és nem is tartozik a Top kategóriába, nem is az bosszantott. A talaj vagy 3 centis süllyedése inkább.
Aztán következő nap, "robinak" már javában a füvet kellett volna nyírni. Semmi. Kimegyek, megnézem, valami hibát jelez. Persze, nem én üzemeltem be, fogalmam sem volt mi baja lehet. Újraindítottam, semmi.
A hétvégén érkezett vissza a gyerekem, ő rögtön rájött, hogy mi a baj. A telket körülvevő kábelben valahol szakadás van. Elkezdtük körbenézni, hogy hol a hiba. Na hol volt? Hát persze, hogy ott ahol a paraszt bejött. A nem tudom hány tonnás traktor szétcseszte a kábelt.
:(
Most nem tudom eldönteni, én vagyok ufó?
Nekem eszembe nem jutna a más területét használni. Pláne, előzetes megbeszélés nélkül.

8 megjegyzés:

  1. Hahaha, először sehogy se értettem (az idézőjelek ellenére sem), hogy ki is az a robi... Pláne kisbetűvel. :))))
    Hát igen, isten állatkertjében nincsenek határok...
    Én vasárnap este akadtam ki rendesen. Falun lakunk ugye, tehát együtt kell élni azzal, hogy a mégoly szigorú vasárnapi csendrendeletet bizony a mezőgazdasági munkák felülírhatják. Nem is szokott ezzel gond lenni nagyon. Most viszont: egész vasárnap a szokványos hétvégi csönd, strandidő mellett, ellenben éjféltájt (!) iszonyú sivító hanggal megindult egy kombájn az egyik faluvégi birtokon. Nézem a másnapi időjáráselőjelzést, mert ugye egy közelgő esőfront indokolhatná a hirtelen sietséget, de semmi változást az nem jelez... Éjjel fél háromig zúgott a gép, plusz a termést elhordó traktorok, de úgy, hogy zárt ablakok mellett sem bírtunk aludni. Hétfőn meg megint méla csönd egész nap. Érti ezt valaki???

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ilyen nálunk is szokott lenni.
      Akkor volt a termin.
      :D

      Törlés
  2. Akkor levonhatjuk a következtetést, bunkók mindenhol vannak. Az üveg átdobálás ott nem ütközik valamilyen törvénybe? Mert itthon igen. És még veszélyes is. Az éjszakai flexelés pedig itthoni fogalmak szerint csendháborítás. Pont ott lehetne ezeket megcsinálni büntetlenül ahol minden annyira le van szabályozva?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Khm, kézcsókom, de az első eset még hazai élmény volt.... :D Erre vonatkozott az első sor: egy eset innen, egy onnan... :))

      Törlés
    2. Ja, kicsit félrenéztem DD

      Törlés
  3. Ausländer bérli a telket, akinek kuss a neve, gondolhatta.

    VálaszTörlés
  4. Ez az ausländerezes annyira gusztustalan hozzaallas. A penz, amit adnak a lakasa kiberleseert, a foldje kiberleseert, stb, stb az bezzeg nem budos. Vernem az ilyet lapattal amig mozog. Vio

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az biztos, hogy többet megengednek maguknak egy külföldivel szemben.
      Ennyi erővel a szomszéd (svájci) kertjében is forgolódhatott volna.
      :D

      Törlés