2016. október 20.

Már nem halok meg hülyén...

Azért az jó dolog, hogy így 50 fele elmagyarázzák, hogyan kell rendeltetésszerűen használni egy lakást.
:D
Örök hálám.
Gondoltam, megosztom veletek is. Hátha akad rajtam kívül is, akinek hiányossága van a témában.
(Azt hiszem, hogy a kis képek egyértelműek, nem fordítom le).

:)

10 megjegyzés:

  1. Azert ez tenyleg nem semmi... Aztan ha radol a szekreny a gyerekekre, mert nem szabad a falhoz rogziteni, akkor ki a felelos?

    Remelem, hamarosan megnyugtatoan rendezodik a helyzetetek, ez kezd lassan kabarera emlekeztetni.

    VálaszTörlés
  2. Valószínűleg elmarasztalnak gondatlanságért...
    DE!
    Rendeltetésszerűen használtam a lakást.
    Egy vicc!

    VálaszTörlés
  3. Soha nem jutott eszünkbe a szekrényt a falhoz rögziteni, ettől persze ahol olyan volt a fal ott még penészedett rendesen, rögzités nélkül is. A megadott hőmérsékleteken én megfagynék. Szerencsére az utolsó lakásunk háztulajdonosa is a házban lakott és ő is szeretett normál hőmérsékleteket a lakásában. Amugy volt egyéni mérő, aki spórolni akart az akár spórolhatott is volna. Útálom ha más akar nekem takarékoskodni. Volt olyan lakásunk is, de néhány év után elköltöztünk.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nálam sincs mindegyik rögzítve, de a mai "remek" bútorok egyike-másika életveszélyes rögzítés nélkül.
      :(
      A megadott hőmérsékleten én is megfagynék.
      :)
      Mellesleg, most végre megjavították a fűtést, és alapjáraton van vagy 26 fok...

      Törlés
  4. Előző lakásunkban mi is pont ugyanilyen információs lapot kaptunk, kivéve a szekrényes részt. Egyébként nem hülyeség ez, mármint ami magát a keresztszellőztetést ismerteti. Viszont naponta ötször az ugye kicsit necces, főleg, ha nincs otthon senki, akkor azért pára nem nagyon fog magától termelődni. Persze, csak ha nincs gond az épülettel.

    Ami viszont a szekrényt illeti, aki ezt 10 cm-re a faltól elhúzóst kitalálta-leírta, azt beköltöztetném egy lakásba, ahol minden könyvespolc (jó tudom, sok svájcinak nincs is ilyesmi :D)))) tíz centire van a faltól, az összes többi bútorával egyetemben.

    A bútorok rögzítése viszont nem vicc, független a minőségétől, főleg ott, ahol gyerekek vannak, vagy akár lehetnek (vendég!), minimális energiabefektetéssel lehet elég csúnya baleseteket megelőzni...

    VálaszTörlés
  5. A szállodákban még akadnak hasonló "függesztékek".
    Vannak akik most látnak először angol wc-t. Így lehet felfogja, hogy a szekrénybe rakja a ruhái, ne a falba vert szögre.
    Nekem volt olyan ázsiai bérlőm (nem ferde szemű), Aki télhez nem szokván ott kuporgott a gázkészülék őrlángja mellett. Még a bútorokat is odatolta. És csodák csodája a közel 4 méter belmagas fürdőből kezdett kitüremkedni a fekete penész, Tulajdonképpen az egész valaha volt hófehér fürdő sötét szürkévé vált alig 2 hónap alatt.
    Szerencsére nem vagyunk egyformák.

    Mariann

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ebben van valami, de azért az látszik rajtunk (remélem), hogy nem most másztunk le a fáról.
      :D

      Törlés
    2. Nem is konkrétan erre értettem.

      Törlés
  6. Lakásonként 2 db ablakkeretbe építhető szellőzőléc megoldaná ezt a tipikus svájci problémát. 50 frankos tétel, utólag ablakonként 200 + kiszállás.
    Hüje svájciak - svájci hüjék. :-P

    VálaszTörlés