2017. január 20.

Népszerű az Airbnb

Minap egy érdekes cikkre bukkantam, ami az itteni Airbnb-vel foglalkozik. Még soha nem próbáltam, de ahogy hallani, nagyon népszerű több országban. Azonban mint a hasonlóan működő taxi szolgáltatásnak, ennek is vannak olyan árnyoldalai, ami lehet, hogy visszaszorítja majd.

Svájcban a legdrágább ilyen szállás 12.282.- frankba kerül egy éjszakára. Persze, nem egy másfél szobás lyukról beszélünk.
Az említett házikó Svájc egyik legnépszerűbb, és legdrágább téli üdülőövezetében, Davosban található.
Ha valaki egy hétre kívánja bérelni, akkor mélyen a zsebébe kell nyúlni, mert potom 86 ezer, plusz egyéb szolgáltatásokkal, pontosan majdnem 93 ezer frankot kell kifizetni érte.
Az ár magában foglalja a szállás költségét (hat hálószoba), és egyéb extrákat (borvacsora, síoktató stb.).
Természetesen mindennel fel van szerelve, a jakuzzitól a házimoziig.
Ahhoz képest, hogy meglehetősen drága, teljes kihasználtsággal üzemel. Legkorábban májusra tudnak szabad időpontot adni.
A látogatók jellemzően oroszok és arabok, valamint sok esetben cégek is lefoglalják.
Nagyon népszerű.

Az árnyoldalak tekintetében azt is meg kell említeni, hogy a szolgáltatás szabályozása még itt sem kidolgozott, ezt a szállodák is nehezményezik.
Sok esetben felejtenek el adózni a tulajdonosok, a személyzet alkalmazása is gyakorta feketén történik, így elképzelhető, hogy a jövőben változások lesznek.





4 megjegyzés:

  1. Nincs egy link a házról? Ilyen árnak még a közelében sem láttam hirdetést

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. http://www.brambleski.com/luxury-chalets-verbier/chalet-jasmine/

      Törlés
  2. Valahogy ki kell termelni a nem téli hónapokat is. Gondolom akkortájt akad szabad hely. Igyekszem foglalni egy pár hétre nehogy lemaradjak . :)
    Mariann

    VálaszTörlés