2012. szeptember 26.

Lagerverkauf

Mint a filmekben, amikor a bolt előtt várakoznak hosszú, tömött sorokban a nők a nyitásra várva. Na, ilyen napnak néztünk elébe.
Bár mi nyitás után értünk oda, de úgy kapkodták a leárazott termékeket egyesek, mintha az utolsó darab lenne. Pedig volt bőven mindenből.

Egyébként azt vettem észre, hogy a marketing tekintetében még van hova fejlődni. Bár lehet. hogy nem is akarnak. Ezt még nem tudtam eldönteni.
Mindenesetre nem tolják rád annyira a terméket, mint otthon. Van itt is kóstoltatás, ingyenes termékminta, telefonos "zaklatás", de hazudnék, ha azt mondanám kellemetlen szinten.
Itt például csupán annyiban merült ki a dolog, hogy az első 50 vásárló ajándékot kapott.
Ez új reklám fogás, eddig nem volt.
Lehet többet azt gondolták, hogy az ajándék valami értékes dolog lesz, ezzel szemben egy kis plüss mackó volt.
Szóval nem maradtunk le semmiről.

Ez a helyi márka minden évben rendez vásárt ahol egy hetes kiárusítást tart a gyárban. Mivel csupán 5 km-re van tőlünk el szoktunk menni, és valóban jó áron tudunk hozzájutni néhány új dologhoz, hogy felfrissítsük a ruhatárunkat.
Érdemes körülnézni, mert tényleg fillérekért lehet vásárolni. Néhány éve még otthon szoktunk ruhaneműt venni. de már nem érdemes. Megtaláltuk itt azokat a lelőhelyeket, ahol tényleg kiárusítás a kiárusítás. Nem úgy mint otthon, hogy először jól felárazzuk, aztán leárazzuk, a vásárló meg nem nyer semmit.  Itt a 70-80 % tényleg ennyi.

Lelkiekben jól megerősödve kell elmenni, mert bizony nem egyszerű. A körülmények meglehetősen primitívek. Nagyon kevés a próbafülke, ezért egy nagy öltöző van tükrökkel, annak aki kevésbé szégyenlős, vagy olyan ruhát próbál, amihez nem kell nagyon levetkőzni.
Amitől agytumorom lesz, hogy nincs kosár, kvázi a kezedben gyűjtöd a cuccost. Ügyesebbek nagy szatyorral érkeznek,de így is minden leleményre szükség van, hogy az összevadászott ruhaneművel eljussunk a kasszáig. Ez egyébként az általam ismert összes outlet-re érvényes. Lehet van benne valami ötlet (ne tudj egyszerre többet venni, menj vissza másnap is?).

Egy másik dolog, ami miatt be kell venni a tolerancia tablettát, hogy nehezen viselem, ha a lábamra lépnek, ha fellöknek, és ha nem kultúrember módjára viselkedik valaki.
Ez pedig itt előfordul.
Mint közismert a balkáni háborúk alatt ide is tódult a sok menekült.
Bizonyára akad köztük kivétel, de a többség nem is akar beilleszkedni, hozta amit hozott, semmit nem szedett magára az eltelt 20 évben. Ez engem nagyon zavar.
Otthon is nehezen viseltem a kisebbség viselkedését, ez valami hasonló.
Persze, nem kötelező, nem tart senki fegyvert a homlokunkhoz, hogy itt kell vásárolni. :) Bemehetünk egy szalonba is, ahol már a kilincs lenyomása 100 frankba kerül. :)
Mindent összevetve, azért egy picit lehet rajta bosszankodni.

Azonban, ha sikerült túlélni a macerát, akkor otthon egy jól megérdemelt kávé elszürtyölgetése mellett, meg is nyugodhatunk és örülhetünk a frissen vásárolt új holmiknak.
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése