2012. december 6.

Lakást keresünk

Nagy fába vágtuk a fejszénket.
Költözünk, illetve költöznénk. Immáron sokadszor. Azt nem lehet mondani, hogy unalmas az életünk, teszek róla, hogy ne váljon azzá. :)
Miért megint? Több olyan ok merült fel, amit meghánytunk-vetettünk, és a döntés megszületett.
Csak röviden:
- nem bízom meg már a tulajban,
- kinőttük a lakást (félreértés ne essék, nem hodályra vágyom, de egyrészt otthon is családi házban laktunk /mondhatni a szokás hatalma/, másrészt hiányoznak bizonyos helyiségek),
- problémás a parkolás,
- bővíteni szeretnénk a vállalkozást, ami több helyet igényel.

A cél egy olyan ház feltalálása, ami a kantonban van, lehetőleg autópályához közel, rendelkezik a hiányolt helyiségekkel, elfogadhatóan néz ki, és nem utolsó sorban olcsó.
Aki itt él, az most valószínűleg hangosan felnevet és azt mondja, hogy "ennek elgurult a gyógyszere".
Igaza van...
:D
Ennek ellenére megpróbáljuk a lehetetlent "B" Bewilligunggal, csont Auslanderként.

Mivel a szerződésünk szerint csak március 31-el mondhatok fel, 3 hónap türelmi idővel, ezért a legjobb esetben is április elsejével tudok költözni (ha találok magam helyett másik bérlőt). Ha nem, akkor marad a július 1.

Én már most nézem a lehetőségeket.
Nálunk a bevált taktika a következő: az interneten kinézem a viskót, és elmegyek megnézem kívülről a házat, a környéket. Mennyire messze van a tömegközlekedés, bolt, posta, stb.
Igen, ez kissé költséges, de aki látott más svájci hirdetést, az gondolom nem csodálkozik. Sok esetben nem tesznek fel képet/ a képen egy földszinti lakás van, miközben emeletit hirdetnek/ a képeken semmi lényeges nem látszik.
Másrészt nekem fontos a környezet is, tehát mielőtt termint egyeztetünk terepszemlét tartok.

Az első ilyen kirándulásom a múlt héten volt. A meghirdetett házikó a képek alapján egész jónak tűnt. Megnéztem a google-map-en is. Az rögtön látszott, hogy egy kissé távolabb van a falu központjától, de nem tűnt nagyon gáznak.

Miután letértem az  ismerős útról, kezdtem elveszíteni a kezdeti lelkesedésem. Gyéren lakott falucskákon vezettem át, majd egy meredek, erősen felfele ívelő út végén ott volt a ház. Az még rendben lett volna, hogy csak két szomszéd van, mellettünk az erdő. Ám közvetlen a ház mögött egy faüzem volt, és az einfamilienhaus-ként hirdetett épület mehrfamilienhaus volt, ami azért nem mindegy.

Ami a képen nem látszott, hogy bizony kívülről is hagyott némi kívánnivalót az épület.
Visszafele egy másik úton mentem, ez sem volt kevésbé meredek, és bizony  település központja jóval messzebb volt, mint azt én gondoltam.







Így hazaérve "iktattam" ezt a lehetőséget.
Folyt. köv.


9 megjegyzés:

  1. Nem lesz egyszerű...de drukkolok!

    VálaszTörlés
  2. juj, de ronda :S

    Anno nekünk is meggyűlt a bajunk, hogy lusták normális vagy egyáltalán képet feltenni....aztán az átmeneti szobabérlés mellett döntöttünk, de azóta is ugyanannál a családnál lakunk :) nem piszkál senki, rugalmasak, segítőkészek, és a parkolással sincs gond, közel a városközponthoz, mégis az egyik utolsó épület a városban.

    VálaszTörlés
  3. Megnyugtatlak, hogy Irorszagban is akadnanak nehezsegeid, ha az aktualis kinalat alapjan kene valasztanod egy olyan hazat, ami a jo izlessel biro embereknek is megfelel. :)
    Nekunk konkretan 5 honapba telt, amig ki tudtuk rugni magunk alol a regi lakast, es talaltunk egy masikat, ami kenyelmes, es a legtobb igenyunket kielegiti. Es akkor ez meg mindig csak egy szimpla lakas, semmi kulonleges luxus...
    En is drukkolok Nektek! :)

    VálaszTörlés
  4. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Valami kimaradt! Újratervez! :)

      És amikor ilyet találok a hirdetések között, akkor az miért lehet? "Mietbeginn: per 01. März 2012 oder nach Vereinbarung" Már hónapok óta fent van. Szar környék? Kicsit távolabb(10km) a várostól? Esetleg..........

      Törlés
  5. Attól függ ki hirdeti. Sok esetben nem találnak "megfelelő" bérlőt, és várnak inkább. Vagy, ha nem fizetős az oldal, az is lehet, hogy csak fennmaradt. :)

    VálaszTörlés
  6. Köszi!
    Immoscout24-en van.
    Külföldi magyarokkal mi van? Nem tudok már napok óta belépni!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor valószínű a megfelelő bérlőre várnak.
      Off: sajna elérhetetlen a gazda, nem tudok mit tenni. Türelem. On.

      Törlés