2013. február 11.

Dilemma - Nachmieter gesucht oder nűűt...


...avagy bérlőt keresünk, vagy mégsem?

Miután aláfirkantottuk a szerződésünket, első dolgom volt, hogy teleszórjam az internetet a hirdetéseimmel. Minél előbb kell találnom egy beköltözni vágyó bérlőt.
A szabály szerint legalább kettőt kell ajánlanom magam helyett.
Mindjárt az első nap több jelentkező is akadt, de ezekből csak egy valaki jött el megnézni a lakást. Hozzá kell tennem, hogy a mienk nem tartozik az olcsó kategóriába, így nehezebben lehet rá bérlőt találni. Aki megjelent meg fog elégedve, nagyon tetszett a lakás, így az első delikvens kipipálva.

Végiggondolva a projektet és néhány alvás nélkül eltöltött éjszaka után, elkezdtünk ötletelni.
Mivel a lakások festése, és maga a költözés is több napot vesz igénybe, ezért jól semmiképp nem jövünk ki a költözésből. Tehát bizonyos időszakig mindkettőt kell fizetni.
Ez normális tulajdonképpen, de én nem szeretem a plusz kiadásokat, ha teljesen nem is tudom elkerülni, de mindenképp igyekszem a minimumra csökkenteni.

A cég bővítése már régebben terítéken van, így felmerült, hogy akár megtehetnénk most is, és akkor megoldódik a mizéria. Mi nem mondjuk fel a lakást, kiköltözünk, emberek meg be.
Ehhez egyetlen "aprócska" problémát kell megoldani: munkát kell szerezni.
:)
Hm...


8 megjegyzés:

 1. Ezt a nappalit irigylem:-)
  De nemsokára nekünk is lesz, bár kicsit kisebb...de a kert, a külön szobák megoldanak majd mindent.
  Nem kis feladat előtt álltok, de szerintem ezt is megoldjátok!

  VálaszTörlés
 2. Ez a mostani nappalink, nem titkoltan reklám céljából tettem fel. :)
  Ma tudtuk meg, a kulcsokat egy héttel előbb kapjuk meg. Onnan indul a visszaszámlálás a két lakás átfestésére, takarításra, költözésre.
  Nem lesz egyszerű, de ettől élet az élet.
  Már alig várom.
  :)

  VálaszTörlés
 3. Tisztlt Svájci Sapka!

  A cég bővítéssénél nincs szükségetek elektromos szakemberre? 12 éve dolgozom a magyar építőiparban erős-és gyengeáramú rendszereket építek, de ez nekem nagyon sokba került már úgyhogy elég volt.

  Üdv: Péter

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kedves Péter,
   Sajnos nem tudok ebben segíteni. A villamosság és a fűtéstechnika az, amiben soha nem dolgoztunk és nem is tervezzük a jövőben sem.
   Egészen más a szabályozás, más a standard, stb.
   Nem is tudok olyan magyar céget, aki ilyesmivel foglalkozik.
   :(

   Törlés
  2. Kedves Svájci Sapka!

   Köszönöm szépen a válaszodat, de azért az még érdekelne, hogy odakint mennyire elterjedtek az elektromos kapuk(garázskapu beépítés,kertkapu motorizálás) és milyen cégek foglalkoznak ilyesmivel.

   Üdv: Péter

   Törlés
  3. Mivel kevesebb a magántulajon, így a házak száma is kevesebb. Sok a teremgarázs, ami azt jelenti, hogy x számú lakáshoz, csak 1 garázskapu tartozik. Az önálló garázsok száma meglehetősen csekély.
   Természetesen vannak olyan cégek, akik kizárólag ezzel foglalkoznak, a google-n rájuk lehet keresni.

   Törlés
 4. Peter Holczer felvetesere reagalnek.
  Nem tudom, hogy Svajcban mi a trend, de Irorszagban nem lehet labdaba rugni a helyi vallalkozok mellett.
  Ha ugyanazt az elektromos kaput Te 1200 euroval olcsobban szereled fel, ok akkor is a McAkarkit, vagy az O'Akarkit fogjak hivni. Egyszeruen nem lehet hozzaferni a piachoz, pontosobban annyira le kell menni az arakkal, hogy az mar az onkoltseg alatt van. Akkor talan szoba allnak Veled, de meg akkor sem biztos.
  Arrol nem is beszelve, hogy ehhez [marmint az ilyen tipusu "aluligergetos" piacszerzeshez] sok toke kell, hiszen addig is ki kell huzni valahogy, amig nem indul be a szeker.
  Ez az egyik oka, amiert nem eroltetem a sajat szakmamat, es megalltam a vallalkozas kiterjesztesevel.
  Ugyanez van az autoszerelessel is. Inkabb kifizet a marhaja dupla akkora osszeget egy javitasra [es meg at is verik], mint hogy egy jol kepzett kelet-europaihoz menjen, aki becsuletesen es olcson dolgozik.
  Szamomra kicsit esszerutlen, hiszen ugy gondolnam, hogy penz beszel, kutya ugat, de itt valahogy megsem igy megy.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ugyan nagyon elkanyarodtunk az eredeti témától, azért kiegészíteném a következővel.
   Svájcban kevésbé érvényesül a pénz beszél dolog.
   Itt egyszerűen arról van szó, hogy mások az előírások, a szabványok. Aki nem itt tanulta, az nem nagyon rúghat labdába önállóként.

   Törlés