2014. május 26.

Hülye reklámok

Elvétve nézem már a tv-t élesben, a kedvenc sorozataim is inkább letöltöm, de néha-néha azért lyukra futok.
Hogy egy negyven perces film x+ n (ahol az x minimum 3) számú reklámblokkal spékelve már másfél órás, lassan megszokott, ki kell tölteni valamivel a műsoridőt.

A héten szingli voltam, így más szórakozást nem találva, esténként a televigyort lestem.
Aszongya a reklám: kelj fel tíz perccel előbb és igyál egy kávét. Még ha kávé lenne, a reklám nescafét tol az arcomba. Pfujjj.

Most kérek elnézést a termék kedvelőitől, én a témát illetően határozott véleménnyel rendelkezem:
a kávé legyen frissen pörkölt, őrölt kávéból, mint ahogy a libamáj ne tofuból legyen, a tej az ne 1 % százalékos izé és folytathatnám.
:)
Visszatérve a reklámra: hát nem fogok 10 perccel előbb felkelni, még egy jó kávéért sem. Bakker, ötkor kelek. Minden perc ajándék.
:D

Aztán a következő: egymás után 5 (!) gyógyszer reklám. Az egyik megszünteti a fosást, a másiktól 20 évet fiatalodsz, a harmadiktól meggyógyul a reumád, és ha ez sem használ, ott van a fájdalomcsillapító, amivel minden fájdalom elmúlik. Ha mindez nem segít, akkor vegyél be terhes vitamint.
:(
És akkor még nem ejtettem szót a pelenka, betét és a megunhatatlan (?) mosópor reklámról.
Ja, és visszatértek a hitel promóciók is, amit egy tojás szétválasztásával mutatnak be. Hogy jön össze a kettő? Csak én nem értem?
:)
Jó, tudom el kell adni azt a sok vackot, de legalább valami jó körítés lenne hozzá.

Ennyire képes a reklámszakma?
Engem nem győz meg egyik sem, még csak az érdeklődésem sem kelti fel.Egy jó reklámra emlékszem az utóbbi tíz évből. Az akkori Pannon Gsm kezdte el tolni az emberek arcába a 'bee'-t. Na, az jó volt. Semmi mást nem láttál, csak hatalmas zöld felületet, egy bee felirattal.
Hetek teltek el, mire kiderült, hogy mi az a 'bee', de addigra mindenki arról beszélt.

Most beszélnek az emberek egy konkrét reklámról?
Nem hiszem.3 megjegyzés:

 1. Személyes "kedvencem" az mz/x kencefice reklámja, ami megszünteti a vízszintes (!!!) ráncok 99,6 %-át. Vazze: honnan tudja, hogy a szembejövö ránc az éppen vízszintes? És ha az arc gazdája oldalt fekszik ? Akkor ugyanaz a ránc függöleges lesz!! Akkor mi van? Egyáltalán, miért pont a vízszintes ráncok az ellenségeink? Ezek a 99,6%-ok meg kiváltképp frankók: pont arra jó, hogy ha aztán reklamálsz, akkor közlik veled, hogy ja, a te ráncaid teszik ki pont azt a maradék 0,4%-ot.... :DDDD
  Per pillanat éppen két cég reklámjai tetszenek viszont nagyon: a Heineken minden akciója zseniális szerintem, a másik a német TV-ben fut, az éppen aktuális Media Markt-sorozat. K. jó !!!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Tényleg, a Heineken nem szokott rossz lenni.
   :)
   A MM-nál a strandos sorozatra gondolsz?

   Törlés
  2. Pontosan. Szerintem csúcs. Az árus: "Na, dann Feierabend!" :DDD

   Törlés