2014. november 2.

Soha sem lesz vége...

Hétvége lévén, valami humorosat szerettem volna kitenni, de a zÉlet közbeszólt.
Nem fogod kitalálni, még mindig parkolás. A lányom a hátam mögött megjegyzi, hogy lassan elpártoltok a blogtól, mert nem írok másról, mint a parkolási mizériáról. Remélem, nem így lesz, de tanulságul szolgálhat, azoknak akik ide készülnek. Nem minden rózsaszín köd.
:(
A sztoriról egyébként a Van másik c. előadás jutott eszembe, ITT:

Péntek este érkeznek haza a fiúk a munkából, még le sem állították az autót, már egy tata ott terem az ajtóban, és majdnem felszakítva azt, előáll a kéréssel (pelenkát felcsatolni, mert befosol):

tudja, hogy nekünk van négy parkolóhelyünk, és csak három autónk (honnan az anyja....-ból?). Nekem fogalmam sincs, hogy melyik autó kihez tartozik. Egész nap leskelődik, vagy mi a bánat?
Várj!
Azt is tudja, hogy kettő a mélygarázsban van (minő meglepetés, hogy a kocsikkal ott parkolunk).
Itt jön a kérés: a harmadik autóval álljunk át a parkoló másik oldalán lévő parkolónkba, mert ő nem tud szellőzetetni, mert bemegy a kipufogógáz. Ráadásul, mindjárt itt a tél,és akkor még jobban bemegy.

Mi van????
1. Az autó este 6 és reggel 6 között parkol ott.
Semmi közöm a szellőztetési szokásaihoz, de talán át kellene térni a napközbenire.
2. Svájcban az a szabály, hogy 120 mp-ig járathatod a motort egy helyben.
Mi ezt a szabályt be is tartjuk. Ráadásul minden reggel késve indulnak, tehát egyetlen másodpercet sem álldogálnak az indítás után.
3. Az autó, amiről beszélünk nem egy 20 éves csotrogány, nem füstöl.
Ezen nincs is mit magyarázni.
4. Mellettünk még 1-2 autó parkol.
Azok füstje biztos, az ellenkező irányba száll.
Most akkor mi megy be hozzá? Honnan tudja, hogy az a mi gázunk? Analizáltatja?
:D
Megjegyzésként: közvetlen mellettünk egy rét van, amit időnként a gazda megtrágyáz. Aki élt már hasonló helyen az tudja, hogy a trágyázás után, akut szarszag van napokig, napszakra és ablakra való tekintet nélkül.
:D
5. Hogy miért nem állunk a másikba?
Rém egyszerű oka van. Az a parkolóhely, ahol most áll az autó egy verda részére lett kialakítva, jó tágas. Nem kell félni, hogy valami barom meghúzza az autó oldalát. Ami ugye itt úri sport.
(Témától elgurulva, pont tegnap voltam fültanúja egy ilyen esetnek. Egy teherautó elhúzta egy parkoló személyautó oldalát, és meg sem állva elviharzott. Szerencsére, volt szemtanú, aki meghagyta az elérhetőségét a tulajnak.)
:(

A másik parkoló két autó részére van kialakítva, de olyan szerencsétlenül sikerült a padkát ék alakban kialakítani, hogy padkázás nélkül, csak két normál autó fér be szűkösen. Ha beállunk a naggyal, akkor oda max. egy Smart fér be még. Most foglaljuk el a másik, látogató parkolót? Akkor előbb-utóbb azzal lennen valakinek baja.
A fiúk elmagyarázták az öregnek, hogy ez a mi helyünk, és ne adjon már tanácsot, hogy melyik helyet használjuk. Sőt fiam előirányozta, hogy épp autót készül venni, és valószínűleg egy DODGE Ram lesz a nyertes, ami mivel nagy, azt fog a jelenlegi helyébe parkolni. Ennek aztán olyan hangja van, hogy a halottak is felriadnak.

Ez nem igazán kisautó. :)

:D

Este beszélgettünk. Én egyszerűen nem hiszem, hogy valaki ekkora debil/köcsög/barom/ állat legyen, hogy ilyennel idejön. Gyanítom a szomszédasszony panaszkodhatott neki vagy az egész lakóközösségnek, hogy mekkora türhő parasztok (ezek mi vagyunk) költöztek a szomszédba. Ő meg mint Darth Vader a védelmére akart kelni.


Hát, hagyjanak már lógni.
El  tudom képzelni szegény előző bérlőket (Philippinók), hogy micsoda terrorban tarthatták őket, most meg lesnek, hogy valaki nem úgy táncol, ahogy ők fütyülnek.
:D
Bízom benne, hogy ez volt az utolsó "kedves szomszéd" történet.
Szép vasárnapot nektek.


3 megjegyzés:

 1. DDD
  Nem akarom a kedved elrontani vagy vészmadár lenni de az ilyen agyatlanok nem elégednek meg 1 derbivel, kell vagy 3, 4 hasonló sztori mire megértik hogy nem fogtok engedni. Nálunk csak egy őrült van a házban de az nagyon. Csúnyán el kell küldeni az anyja valagába és akkor megérti. Csak azt. Vagy keressetek neki egy elmegyogyó orvost és adjátok át neki ünnepélyesen a címét DD

  VálaszTörlés
 2. "Én egyszerűen nem hiszem, hogy valaki ekkora debil/köcsög/barom/ állat legyen, hogy ilyennel idejön."
  Pedig van ilyen szép számmal. És nem is népspecifikus. :-(

  Én

  VálaszTörlés
 3. Szia, meg tudnad mondani, hogy a 120 masodperces szabaly a motorjaratasrol honnan jon? Ezt mi szabalyozza? Sajnos nem csak feletek vannak ilyen jofej szomszedok... :)

  VálaszTörlés