2014. december 4.

Hogyan induljunk?

Mivel nem mindenki olvassa a Határátkelőt, ezért itt is megosztom az ott megjelent írásomat, ami azokat az információkat tartalmazza, amit az indulással kapcsolatban összeszedtem.

Nem szentírás, mert azt már sokszor, sok helyen elmondtam, hogy az ország semmilyen szempontból nem homogén, így sok az eltérés.

Alapnak talán jó lehet, fogadjátok szeretettel, ITT:


2 megjegyzés:

  1. Itt szólok hozzá, mert a HA-ra nem szeretnék regisztrálni. Láttam, hogy sokan "jobban tudták" megint a C Bewilligungos szabályokat. Van egy lista arról, hogy melyik országokból érkezõknek "jár" 5 év után (itt nem kell a nyelvtudás), és kik kérhetik ki speciális esetekben 5 év után. Utóbbiak nem csak EU-ból érkezõ emberek, hanem pl. USA, AU, IN, CA is, és itt mindenképpen kell a nyelvtudás (A2+.) Magyarország nem tartozik erre a listára, de bizonyos kantonokban (a kisebbekeben) van külön szabályozás arra, hogy esetleg az egyéb "Untermenscheket" is beengedik. ZH például semmi esetre sem, de ha jól emlékszem, akkor BE pl. igen.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen.
      Nem baj, ha kiegészítenek, én örülök. Csak egy-egy kivétel nem általános. Én azt próbáltam megelőzni, hogy másnap mindenki fusson a Gemeindére, mert neki már jár 5 év után.
      :)
      Sajnos, hajlamosak vagyunk félreérteni dolgokat.

      Törlés