2015. április 29.

Vár itt, vár ott... - Lenzburg vára

Már az idejét sem tudom, mikor kirándultunk utoljára, de ahogy az elmúlt év utolsó (vagy az idei első?) bejegyzésében írtam, nem fogom befejezni a megkezdett sorozatot.

Ismét nem kellett messze mennem, csak Lenzburgig.
A városra egy kis dombról figyel a vár. Igen, figyel, mert ez egy élő műemlék. Nagyon sok programot szerveznek, így remek kirándulóhely az érdeklődők számára.Az első írásos emlékek a XI. századra nyúlnak vissza, akkor kezdték meg az építkezést.
A legenda szerint egy sárkány élt a hegy gyomrában, akit két vitéz ( Wolfram és Guntram ) elintézett, ennek jutalmául kapták a lehetőséget, hogy ott építkezzenek.

A történelem szerint azonban elsőként a gróf Ulrich család birtokában volt a vár. Kihalásuk után sokszor gazdát cserélt, még amerikai tulajdonosai is voltak, ám az állam visszavette a tulajdonjogot és múzeumot rendezett be benne.Ezen kívül, ahogy említettem nagyon sok programot is szerveznek, az esküvőktől a kiállításokig.
Jelenleg felújítás alatt áll, így nem minden részét lehet megtekinteni.A vár majdnem kör alakot formál, az udvarban gyönyörű kert, kút található. Ilyenkor talán a legszebb, hisz a tavaszi virágok teljes pompában várják a látogatókat.A nyitvatartásról, belépti díjról a vár SAJÁT weboldalán tájékozódhattok.
Az idei év rendezvényeiről pedig ITT:
Ha elfáradtunk, akkor lehetőségünk van egy finom kávé, tea, és sütemény elfogyasztására.
Csoportoknak külön ajánlattal szolgálnak, ITT:

Ha csemeténket akarjuk meglepni, akkor a legjobb középkori, sárkányos bulit itt rendezhetjük meg. Garantáltan felejthetetlen élmény.
:)

A múzeumi boltban pedig számos emlék (kacat) kapható.
Ajánlom figyelmetekbe!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése