2016. február 28.

Nesze neked szólásszabadság


Néhány nappal ezelőtt írtam a vasárnapi szavazásról (Vihar közelít...), abban megemlítettem, hogy van egy albán (secondo) srác, aki élesen kritizált egy SVP politikust és kampányolt a "NEM" mellett.
Gondolom, hogy többeket ez nagyon zavart és jelentették a profilt.
Így a választás előtt két nappal a FB törölte Bendritet.

Erről természetesen egy értesítést is kapott. Minő meglepetés, a vizsgálat pont három napig tart, így akár hétfőn feloldják a blokkolást. Épp időben, mert Bendrit még egy nagyobb posztot szeretett volna kitenni szombat reggel. Ez most elmarad.A '20 minuten' c. internetes portál jelen esetben is megkérdezte az olvasókat, hogy mi a véleményük. Ez alapján - 35 ezer szavazatot figyelembe véve -, 53 % nem ért egyet az intézkedéssel, 32 viszont igen.
Hát, nem tudom...
Nem hiszem, hogy egy "komikus" megnyilatkozása nagyban befolyásolta volna a szavazókat.
Azon nem vagyok meglepődve, hogy feljelentették, hisz a svájciak lételeme eme "nemes" cselekedet, de a zárolást nem értem.
Hol a szólásszabadság?
Érdekes.
Eredeti írás ITT.

Szép vasárnapot!
Vajon mi lesz a szavazás eredménye?

10 megjegyzés:

 1. Minden jó ha jó a vége. Svájciak azért időnként az eszüknél vannak.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. miért is jó ez a vég?

   Törlés
  2. Arra, hogy a kérdést jelen formájában elutasították a szavazók.

   Törlés
  3. Ha a secondok jelentös szamban szavazok lennenek, a secondo tema nem lett volna tema. Epp azert volt tema mert nagy reszük nem svajci allampolgar, igy nem is szavazhatott. A felmeresek szerint egyebkent a szavazo joggal rendelkezö secondok inkabb megszavaztak ( volna)

   Törlés
  4. Én nem láttam ilyen kimutatást, de ha megtennéd, hogy kirakod a kinket, megköszönném.
   :)

   Törlés
  5. http://www.20min.ch/schweiz/news/story/Die-DSI-Gegner-sind-jung--gebildet-und-berufstaetig-10603967

   Törlés
  6. Sajnos linkelni nem tudom, a radioban de a TV -ben is volt erröl szo még a szavazas elött. A kormäny pont azért hozta a secondokat érvként és példaként, mert nagyon sok nem svajci allampolgar közülük, annak ellenére hogy itt nöttel fel, vagy esetleg itt is születtek.

   Törlés