2013. február 16.

Privát komment

Sokat gondolkodtam a címen, míg végül erre tettem le a voksom. Megjegyzem, ennél sokkal csúnyábbak jutottak eszembe.
Azonban nem szeretném, ha a blog elmenne egy olyan irányba, amit később magam is megbánnék.
Az utóbbi időben sok olyan honfitársamba botlom, aki - nem tudom milyen indíttatásból -, de felettébb valónak, szebbnek, jobbnak, okosabbnak képzeli magát vagy csupán "megmondóemberek".

Íme, egy mazsola a kuglófból:

"Sziasztok!
Pár napja írtam ide és sajnos semmi válasz ,semmi reakció!
Ahogy megnyitjuk ezt a weblapot azonnal ez olvasható :Svájcban élő magyarok (kiemelném) "BARÁTI társasága"!!!!Nos mindent tapasztalok csak épp ezt nem,lehet épp én nem vagyok szimpatikus(bár itt senki nem ismer),és alapból kizárva hogy bárki meg akarjon ismerni.Nem egy helyen próbálkoztam már felvenni magyarokkal a kapcsolatot de még csak válaszra sem méltattak."x-nek" is írtam de semmi választ nem kaptam.Lehet nem tudok üzenetet küldeni,lehet senki nem kapja meg???Nem akarok általánosítani de otthon Magyarországon is 90%-ban ez a jellemző,mindenki rohan ,magával foglalkozik és kicsit sem figyel a másikra,elmennek az emberek egymás mellett.Nem tudom hányan regisztráltak ide és miért ,de amiért én regisztráltam abban csalódnom kellett!"

Ezt a levelet az egyik magyar közösségi oldalon találtam.
Nekem kinyílt a bicska a zsebemben. Van több oldal, ahol lelkes magyarok próbálnak közösséget alkotni, programokat szervezni. Teszik ezt a szabadidejükben, csak azért, hogy összehozzák a külföldön élő magyarokat. Itt most nem csak Svájcról beszélünk, szinte minden országban akad ilyen mazochista szellemű társunk.
Természetesen a fórumokon regisztráltak sem tudnak mindenre válaszolni, vagy nem azonnal. Véleményem szerint egy "nem válasz" még mindig jobb, mintha valami marhaságot jegyezne le valaki.

Azt nem értem, a klaviatúra túloldalán ülő emberke, aki ilyen bejegyzést tesz, azt gondolja, hogy a másik felén a gépnek valaki csak azért van, hogy az ő kérdéseit megválaszolja, segítséget nyújtson neki?
Adjuramisten, de azonnal?

Megjegyzem, a pár nap mindössze kettő volt...

A kedves írónak innen üzenem: segíts magadon, az Isten is megsegít!
Csinálj te is egy oldalt, időt, fáradtságot nem kímélve, és majd ha ilyen hülyék beírogatnak, akkor leszek kíváncsi a véleményedre.

Uff, én szóltam...


6 megjegyzés:

  1. Igen, a kommentelők mindig szeretik osztani az észt és nem gondolnak bele, hogy a másik oldal nem kifejezetten miattuk/nekik él...

    VálaszTörlés
  2. Nekem is lenne pár ilyen "idézetem", de inkább nem is foglalkozom velük:-)
    Bár idegesít némelyik, csak nem érdemes rá reagálni.
    "Megmondóemberek" mindig lesznek, akik többre tartják magukat másoknál.
    Ezek az emberek mindent jobban tudnak, jobban csinálnak, ők nem hibázhat (ha mégis, akkor az nem számít), a többiek meg...
    Persze vannak olyanok is, mint ennek a kis szösszenetnek az írója, akinek azonnal válaszolni kell, mert ő írt...szerinte:-)

    VálaszTörlés
  3. A problémát abban látom, hogy az ilyen megjegyzések által sokan veszítik el a hitüket abban, hogy érdemes segíteni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Talán nem:-)
      Aki létrehozott, illetve akik létrehoztak egy olyan oldalt, ahol segíteni próbálnak, információkat osztanak meg, azokat talán nem töri le 1-2 ilyen hozzászólás.
      Persze nem esnek jól, de azért van mellettük sok-sok pozitívum is másoktól.

      Törlés
    2. Mivel csinálok(-lunk) magam is egy ilyen oldalt, a tendencia az előző arányba növekszik. Sajnos...

      Törlés
    3. Sajnos igazad van :-(
      Túl kell lépni az ilyen emberek írásain, vagy abbahagyni...
      Én úgy döntöttem maradok:-)

      Törlés