2014. november 30.

Valaki mondja meg! Miért?

Tudom, hogy egy öreg begyepesedett banya vagyok, de valaki mondja már meg, hogy miért családi program a bevásárlás?
Ritkán fordul elő, hogy szombat délután megyünk shoppingolni, de most így esett (soha többet).
Az áruház zsúfolásig tele, a parkolóra is sokat kellett várni.
Ekkor kellett volna visszafordulni.
:(

Szerencsére, kosár még volt.
A haladás nem egyszerű. Nem tudom, hogy az összes kisgyerekes szülő akkor érkezett-e, de nem hallottam mást, mint gyerekek üvöltését/visítását.
Éhes vagyok/szomjas vagyok/pisilnem kell/kakilnom kell/álmos vagyok, és a többi. Normális élettani jellemzők egy, 1-6 éves gyereknél.

A szülőket láthatóan kevésbé zavarja a helyzet. Önfeledten vásárolnak.
A nagyobb gyerekeknek már kocsit is visznek, mert hát nem elég nagy a tömeg, nekik az is kell. Percenként állnak meg előttem, tolják a lábamra, vagy ütköznek nekem hol innen, hol onnan.

Egy ideig mosolygok, mert hát nem a gyerek tehet róla, hogy egy idióta/barom/állat az anyja/apja/mindkettő.
Az esetek 90 százelékában teljes családot láttam, tehát nem kivétel, hogy "hátha szegény gyerekét egyedül nevelő szülőről" van szó.

A zombi fejekből ítélve ez nem csak engem zavart.
Még azt is aki rángatja a maga gyerekét, de egy másik tolja neki a kocsit.
Akkor miért?

Nem lenne egyszerűbb ha anya/apa elmenne szólóban és addig a másik szülő valami értelmessel kötné le a sajátját?
Szerintem egy játszótér/játszóház, mozi, meseolvasás bármi jobb, mint egy ABC.
Vagy nem?




10 megjegyzés:

  1. Mi is együtt jártunk abból az egyszerű megfontolásból hogy én nem vezetek, férj viszont egyedül nem tud mindent megvenni, pl. ruhákat, stb. A gyereket meg nem volt kire hagyni. Általában első körben megvettük azokat amikhez én is kellettem vagy fordítva, és ha a gyerek már nem bírta, akkor egyikőnk kivitte az előtérbe. Kocsit nem tolhatott, egyrészt mert mocskos a fogója, ha meg nyűgös volt, akkor a kivitel helyett megtette a játék részleg is. A miénk szeretett jönni, nem cirkuszolt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez is egy megoldás (lenne). Csak én nem ezt tapasztalom az esetek 90 százalékában.
      Nyilván vannak olyan esetek, amikor nem lehet megoldani, de én úgy látom, hogy inkább a nem akarás dominál és nem a nem tudás.
      :)

      Törlés
  2. Mi is általában gyerekekkel együtt vásárolunk, bár általában nem szokott tömeg lenni. Praktikus okai vannak, a vásárlás általában a nap végére kerül, előtte családi programunk van, amin mind a négyen részt veszünk. Csak külön vásárolni nem megyünk. A gyerekek addig maradnak a boltban, amíg normálisan viselkednek, ha nyűgösek, akkor az egyik szülővel távoznak, kint várják meg a másikat. Az én gyerekeim egyébként szeretnek a boltban lenni...mindig találnak valami érdekeset, ami tetszik nekik. Akkor kiabálnának, ha otthon kellene maradniuk...

    VálaszTörlés
  3. Látom, tényleg ordas banya lettem.
    :D
    Az "én időmben" másként volt.
    :)

    VálaszTörlés
  4. En nem latok ebben semmi rosszat. Elötte vagy utana lehet közös program, be lehet valahova ülni együtt enni, sütizni, egyszerüen együtt lenni. Nincs ebben semmi rossz szerintem :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha olyan jó a gyereknek a közös bevásárlás, akkor miért üvöltenek mint az állat?

      Törlés
  5. Az én anyám is mindíg ezt mondja, hogy bezzeg amikor én gyerek voltam, milyen jók és fegyelmezettek voltak a gyerekek. Az enyéim meg élénkek és neveletlenek. Ö már hetvenen túl van :-D

    VálaszTörlés
  6. Mèg egy kèrdès amire màr règota nem talàlom a vàlaszt: szeretek/nèk dèlben bevàsàrolni. Az irodàtol nem messze van egy nagy Migi. Nagyon praktikus lenne, ha nem igy gondolnà a vàros összes nyugdijas korabeli nénije. Egèsz nap van idejük... MIERT???? Lehet hogy engem akarnak idegesiteni, ès a nyugdijas-klubjuk uj mottoja az èn idegàllapotom?
    Tudom hogy szüksègük van tàrsasàgra, de akkor is!

    maresz

    VálaszTörlés
  7. Szerintem be kellene nyujtani egy törvényjavaslatot, hogy a gyerekesek meg a nyugdijasok, csak a többiektöl szeparältan, - a szämukra kijelölt idöben - mehessenek väsärolni :)))) De most a viccet félretéve : tényleg AKKORA probléma ez ???

    VálaszTörlés