2015. szeptember 22.

Egy kis vidámság :)

Annyi komoly és szomorú téma volt az utóbbi időben, hogy arra gondoltam itt az ideje, hogy derüljünk egy picit.
Talán emlékeztek még erre:




Nos, azóta leérett a java, viszont nagyon sok zöld paradicsom maradt fenn, esély sincs, hogy pirosra váltson.
Arra gondoltam, hogy kár kidobni, elteszem inkább savanyúságnak. Nem vagyok profi az eltevésben (sem), így megnéztem az egyik kedvenc főzős oldalamat, hogy találjak egy szimpatikus és egyben egyszerű receptet.
Hamar rá is akadtam egyre. Általában elolvasom töviről hegyire, majd a kommenteket is, mert sokszor abban is akadnak jó ötletek, kiegészítések.

A recept a következő:
Végy egy 5 l befőttesüveget, tedd tele mi szem, szájnak ingere és öntsd nyakon a következő oldattal:
2 l víz,
3 dl ecet
8 dkg só
16 dkg cukor
1 késhegynyi nátrium-benzoát
1 késhegynyi borkén

A hozzászólásokban találtam a következő kérdést, amin még most is nevetek:

Hogyan lesz 2 l víz+3 dl ecetből 5 liter ?
:)
Ugye-ugye?
Az a fránya fizika...
:)


Szép napot nektek!

10 megjegyzés:

  1. LOL.... :-)

    ez magyar vagy német nyelvű komment és atomfizikus volt?

    VálaszTörlés
  2. Igen ez vicces :-) Ha nem teszi bele a paradicsomot (vagy mást), akkor valóban sehogy :-) Gondolom az első sort nem olvasta el a hozzászóló...

    VálaszTörlés
  3. Ha még ennél szívesen saját termésű friss paradicsomot, akkor szedj le egy pár zöldet, maguktól megérnek néhány napon, 1 héten belül.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi az ötletet, ezt még nem próbáltam.
      :)

      Törlés
    2. A svajci szomszedneni szerint nem fog csak ugy megerni, hanem ujsagpapirba kell csomagolni, es alma melle tenni. Meg nem probaltam, az enyemek foliasatorban vannak, meg remenykedem, hogy megerik nehany... Lusta vagyok eltenni ugyanis :)

      Törlés
  4. Úgy tűnik én még hülyébb vagyok mint a hozzászóló mert én meg első olvasásra kihagytam azt hogy ezt ki mondta és azt hittem, te kérdezed, és komolyan elgondolkodtam azon hogy érdemes-e elmagyaráznom DD

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem tartoztak az erősségeim közé a reál tárgyak, de erre még én is emlékszem.
      D

      Törlés
  5. -"jóvan na", nem köll bántani a "kezdőket"...
    -már az is szép, hogy érdeklődik az "eltevés" iránt...

    -én, aki, már sajnos, lassan banya vagyok, az kérdezném, hogy az "oldatot" felfőzzem-e, -és, forrón, melegen vagy hidegen öntsem rá?

    -szerintem, a "tök zöld" paradicsom, nemigen "érik meg", leszedve...
    De, ha egy kicsit már elkezd érni, akkor, leszedve, -és, ha van, valami "belső" napos helyre, pl. ablak elé téve, megérhet...
    Anyám, pl., az ízlés szerinti, kicsit összefőzött, "savanyúságlét" forrón rámerte az üvegbe tett zöld paradicsomokra, -(érdemes megütögetni közben az üveg alját, hogy minél több férjen bele), -lezárta, -irány a "száraz dunszt"...-finom volt.

    VálaszTörlés