2015. november 6.

Most akkor együnk kolbászt vagy ne együnk?

Mindenkinek szíve joga, hogy mit hisz el a különböző tanulmányokból, táplálkozási irányzatokból.
Hol ez a káros, hol az, ahogy épp egy-egy lobbi megkívánja. A "bio" nevű hisztériáról már nem is beszélve.
Aktuálisan mindig belehalunk valamibe...
Persze sokan "megeszik", hisz ez a cél.
:(

Svájcban is felfújták a WHO "kolbász-jelentését".
A helyi vegetáriánusok szerint szükséges lenne a termékeken felhívni a veszélyt arra, hogy a kolbi összetevői rákkeltőek.
" A szövetségi kormánynak fel kell ismerni, hogy a húsfogyasztás egészségügyi kockázatot jelent"- mondta a csoport vezetője.

A Közegészségügyi Hivatal elnöke szerint meg kellene változtatni a jelenlegi feliratokat, mert azok nem szembetűnőek, nehezen érthetőek.
A példa szerint, a kolbászt inkább hidegen kell enni, mint felmelegítve, mert a hő hatására káros vegyületek szabadulnak fel.
Bakker...
Mondjuk, a svájci kolbásztól mentsen meg az Isten, de egy jó kis hazai kolbi bármikor. Hidegen, melegen.
:)

A magam részéről soha nem fogadtam meg az aktuális tanácsokat, hogy mi ártalmas, mi nem.
Emlékszem, amikor megszületett a gyerekem a védőnő állandóan azzal frusztrált, hogy mit adjak enni a gyereknek. Csakhogy az én gyerekem nem vette figyelembe, hogy mit kéne ennie, és az előirányzott kajákra rá sem nézett. Így aztán rövidre zártam a témát, és a védőnőt nem engedtem be.
A gyerekem meg vígan lefetyelte a kecsketejet. Nem volt többet beteg, mint a példa szerint "tartott" gyerekek.
A kicsi is "tápos" volt. Egy éves lehetett, amikor panaszkodtam a gyerekorvosnak (mindenki Sári nénijének), hogy a kölyök nem zabálja a főzeléket, azt mondta: "anyuka adjon neki pörköltet, nokedlival."
:)
Bevált.
Ugyan nem kapott pörköltet, de nem rugóztam rajta, azt evett, amit szeretett.

Hogy magamat se hagyjam ki. Falusi parasztleány lévén mindent "bio" állapotban ettem, ahhoz képest lassan fotoszintézissel létezem, mindenre allergiás vagyok.
Ennyit a bioról.
:)
Azt csak halkan jegyzem meg, hogy bio akkor lenne a bio, ha visszamennénk a kőkorszakba.
Egy jó nagy átverés ez is.
Magamból kiindulva, minden szervezetnek meg kell adni, amit megkíván. Egyiknek több szüksége van zöldségre, gyümölcsre, a másiknak meg húsra. Az egyiknek ez nem esik jó, a másiknak az.

Kár befolyásolni a genetikát mindenféle aktuális hóborttal.
Véleményem szerint, azt kell megtalálni, hogy mi jó a saját szervezetünknek.
Persze, lehet ezzel vitatkozni...

Eredeti cikk ITT:


3 megjegyzés:

  1. Neked is feltunt mar, hogy miota megjottek a migrancsok, rakkelto a disznohus a WHO szerint?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hm. Bevallom, erre az összefüggésre még nem gondoltam...

      Törlés
  2. Én úgy olvastam hogy a vélemény az összes vörös húsra vonatkozik, azaz a birka, ló, marha, kecske és a sertés húsra is többek között.

    VálaszTörlés