2013. február 26.

Bankrablás - gyorshír

Eddig igyekeztem a blogot inkább személyes témákkal megtölteni, de néha - egy-egy érdekes hír hallatán -, teszek kivételt.
Nagy újság van mifelénk: minap kirabolták a szomszéd faluban lévő bankot.
Ez otthon már-már napi cselekménynek számít, itt ritkaság. Mondhatni komoly hírértéke van. A média egész délután erről beszél.

A bűncselekmény nem sokkal dél után történt, amikor egy férfi besétált a Kantonalbankba, fegyvert rántott, és a pénzt követelte.
Az alkalmazottak természetesen megijedtek (szerintem marhára nincsenek felkészülve ilyenre), majd átadták a kasszában lévő néhány ezer frankot.
Hogy ennyiért miért rabol valaki bankot? Ezt nem igazán értem.

A férfi elmenekült, jelenleg is keresik. Nem lesz nehéz dolguk a rend őreinek, mert egy teljesen jól kivehető fotó készült a rablóról. (a technikát tudnám javasolni átvételre az otthoni bankoknak. Persze, tudom nem telik rá...)

Ami érdekes az esetben, hogy nem valami friss bevándorló volt az ember, mert a híradások szerint a svájci németet beszélte.
Elgondolkodtató, hogy valaki itt él, és ilyenre vetemedik.

Hogy miért említettem meg az esetet? 
Ha most cinikus akarnék lenni, akkor azt válaszolnám, hogy végre történt valami...
:D


3 megjegyzés:

  1. En azt nem szoktam erteni, hogy egy olyan nyugat-europai orszagban [Irorszag], ahol havi 800 es 2000 euro kozotti segelyeket vesznek fel az itteni gypsik, miert kell biciklit lopni. Pedig ez itt mindennapos.
    Kicsit vicces.

    VálaszTörlés
  2. Hát itt Genfben is előfordulnak bankrablások, de itt inkább a francia oldalról jönnek át a bűnözők.
    Ha előfordul egy ilyen, akkor az összes bank biztonsági szolgálatát megerősítik egy időre, aztán pár hét után visszaáll a régi rendszer.
    Sajnos itt volt olyan is, hogy a rabló használta is a fegyverét, a biztonsági őr meg is sérült (azt hiszem nem volt halálos kimenetelű rablás, amióta itt vagyunk).

    VálaszTörlés
  3. Igen, Genfbe Lyonból érkeznek és az egyik határnál a benzinkúton a hölgy már viccesen kitette, hogyha túlélt ennyi rablást, mi gondja lehet még?;)

    Egyébként a francia elnök megerősítette Annemasse rendőri védelmét, mert nagyon megnőtt errefelé a bűnözés, így a francia rendőrök a genfiekkel összefogva több bandát is lekapcsoltak.
    Ettől függetlenül én nem tankolok azon a környéken...

    VálaszTörlés