2015. december 20.

44 millió frank keresi gazdáját

Csak szólok, esetleg elfelejtetted, hogy lapul némi pénzmag egy svájci bankszámlán?
:)
Minap megjelent egy cikk, amire egyik olvasóm hívta fel a figyelmet (köszi).
Több mint 2600 ügyfél, 44 millió frankja, és mintegy 80 széf várja gazdáját. Van olyan, amihez 1955 óta nem nyúltak hozzá.
Nyilván ennek nagyobb része még a II. Világháborúhoz, a zsidó üldöztetéshez köthető számla, és a tulajdonosa elhunyt, a család (ha maradtak élő leszármazottak), nem is tud róla.
Most közzétették azon személyek listáját, akiknek ma is élő számlájuk van. Lehetőség van a tulajdonosoknak és/vagy a leszármazottaknak jelentkezni érte az elkövetkező egy évben. Természetesen hitelt érdemlően kell bizonyítani, hogy őket illeti a pénz, illetve a széfek tartalma. Amennyiben senki sem jelentkezik, akkor a pénz, illetve a széfben őrzött esetleges vagyontárgyak tulajdona az államra száll át.
A jelenlegi szabályozás szerint ez minden 500 frankot meghaladó számlára érvényes. A bankoknak meg kell tenni mindent, hogy a számla tulajdonosával felvegyék a kapcsolatot. A számla utolsó kezelésétől számított 50 évig alvó pozícióban van, majd még tíz év elteltével kezdődik a fent említett folyamat.
forrás: http://www.swissbanking.org

Hű de kíváncsi lennék, hogy mit rejtenek ezek a széfek...
Eredeti cikk ITT:

5 megjegyzés:

  1. Na most nem lesz nyugodt álmom, hátha régi rokon rajta van a listán DD

    VálaszTörlés
  2. Szép karácsonyi ajándék annak, Aki magára ismer. Persze jó volna látni a listát is. Akár közzé is tehetnék. Én minden bizonnyal nem vagyok rajta (sajnos), de az internet világában könnyű megtalálni a jogos tulajdonosokat.
    Kíváncsivá tesz. Nem nehéz fantáziálni arról mit is rejt, nyilván nem lyukas zoknit tároltak benne ennyi évtizedig.....
    Boldog Ünnepeket!
    Mariann

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A lista valahol fent van, sajnos én nem találtam. Talán, valaki élelmesebb felrakja.
      :O

      Törlés
    2. Talán ez az a lista? https://www.dormantaccounts.ch/narilo/$xp2/w_0FibL0VVOCvQOUQiV6a2VyVsHndkYwdljELCFXe2A_gwEvtFS0jwY0EGM17B5QBi8TYg==$/p/p/p/p/p/p

      Üdv, Feri :)

      Törlés