2014. október 27.

Totál szívás

Ezt a glutén, meg laktóz cuccot még szoknom kell.
Találtam már kenyeret (olyan, mint a szárított teveszar). Ugyan azt még nem próbáltam, de valami ilyesmi lehet. Mindegy, megeszem. Más nincs.
Van laktózmentes tej, tejszín.
Nagy segítség.
Persze, próbálok minél többer megtudni a nyavajáról, kutatok a neten.



Minap azt olvasom, hogy a keménysajtokat meg lehet enni, mert abban már - a feldolgozásnak köszönhetően - nincs, vagy csak minimális a laktóz.
Az írás sajttípusokat is megemlít, köztük az Emmentálit, vagy a Trappistát. Mondjuk, szerintem ezek nem kemény sajtok, de hát nem vagyok én dietetikus.
Hittem neki.
Bár ne tettem volna.
Este megnéztem mi van otthon. Remek. Mindkettőt találtam.
Megettem.


Reggel már akkora hassal ébredtem, mint egy hét hónapos terhes.
Feszít, csíp, rúg, harap, fáj, ég.
Ez fantasztikus
:(
Megint egy elcseszett nap.
Tanulság: nem kell mindent elhinni, még akkor sem, ha szakember mondja.

11 megjegyzés:

  1. http://mindenevok.hu/lactosolv-2/a-tejfelek-es-tejtermekek-laktoz-tartalma/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi.
      Megnéztem, itt is azt írja, hogy ez Emmentálban kevés. Akkor lehet, a Trappista volt a hunyó.
      Bár, most elment a kedvem...
      Csak lesem, ahogy a párom "büdos" sajtot fal...
      :(

      Törlés
  2. A bolti kenyeret a fiam sem eszi meg, de amit sütök, azt imádja! Nem komplikált megsütni! :-)

    VálaszTörlés
  3. Állítólag a 12 hónapnál tovább érlelt sajtok a nyerők ilyen szempontból. Pl. a parmezán.

    VálaszTörlés
  4. Talán ez is segít :

    https://laktozerzekeny.hu/honnan-lehet-kideriteni-hogy-egy-termeszetes-sajt-laktozmentes-e/

    Én

    VálaszTörlés
  5. Meg ez is segíthet:

    http://tejutazas.blogspot.hu/2010/09/osztrak-laktozmentes-termekek-es-meg.html

    Én

    VálaszTörlés
  6. Ez ugyan reklám jellegű, de jó lehet:

    http://ezsajt.wix.com/ezsajt#!kikisvagyunk/c1alk

    Én

    VálaszTörlés
  7. Uff :) Büdi sajtról jut eszembe. A pálpusztai és az érlelt (camembert) sajt nem csak a tejfehérje okán, de cukorbetegeknek is ajánlott... Csak olyan mint a fokhagyma, nem annyira "közönségképes" :D

    VálaszTörlés